Ne dopustimo, da nas čas ujame, predno se naš čas izteče.
Sodoben človek nosi uro, ker je izgubil čas.

Biografija

Urarstvo Merslavič predstavljava dve osebi, ki naju ure spremljajo že celo življenje, jih ceniva in jih imava preprosto rada.

Slavko Merslavič skrbi predvsem za popravila, izdelavo žigov, graviranje in izdelavo ključev. Vsako leto se izpopolnjuje na strokovnih seminarjih v Švici in se trudi nenehno spremljati tehnološke novosti. Je mojster urarstva in človek, ki ni zadovoljen, dokler urni mehanizem perfektno ne deluje.

Alenka Merslavič je zadolžena za komercialni del poslovanja, torej za izbiro in nabavo ur prodajnega programa, za stike s strankami, prodajno svetovanje. Vodi celoten komercialni del poslovanja in jo še posebej veseli spremljanje novosti na področju oblikovanja novih modelov ur.

Urarstvo Merslavič deluje od leta 1990, od leta 1996 na sedanji lokaciji na Ulici prvih borcev 11 v Brežicah.
Že kot majhen deček sem najraje pomagal očetu pri nastavitvi šivalnega stroja. Privlačila so me majhna kolesca in neustavljiva želja po razstavljanju in sestavljanju miniaturnih strojčkov me je že v osnovni šoli prignala do tega, da sem kar sredi pouka »popravil« žepno uro prijateljevega očeta, ki je po nekem čudežu očitno spet delovala. Brez najmanjšega dvoma o svoji prihodnosti sem se odločil – urar bom!
Da bi uresničil svoj cilj, sem zaprosil edinega urarja v Brežicah ali me je pripravljen vzeti v uk .Stvar pa ni bila tako enostavna. Sicer silno prijazen in dobrodušen gospod me je premeril od nog do glave in rekel –ne. Bila so namreč šestdeseta leta, jaz pa dolgolas suhec v zvonastih hlačah. Razočaranje je bilo veliko in šele po posredovanju mame in -frizerja , se je odtajal.
Postal sem urarski vajenec. Ni bilo vedno lahko, toda prebil sem se čez zoprno piljenje »štiftov«, pometanje lokala…..in končal srednjo poklicno šolo za urarje v Celju. Fant, ki je »popravljal« ure sredi pouka, je v resnici postal urarski pomočnik. V tem času sem odraščal, se podil za žogo, skratka počel vse kar počnejo mladi. Vseskozi pa sem sledil želji po izpopolnjevanju svojega poklica. Letos mineva natanko dvajset let odkar sem na nekaj kvadratnih metrih prostora odprl svojo »urarno« in dobil prve stranke. Čas pa je prinesel spremembe tudi na področju urarstva. Urarji nenadoma ur nismo več samo popravljali , vse več smo jih tudi prodajali. Stalnim strankam so se pridružile nove in z ženo Alenko, ki je tudi urarka, sva že po nekaj letih odprla nov, večji lokal. V njem je dobilo prostor veliko večje število različnih ur. Opremila sva ga s sodobnimi aparati, ki omogočajo testiranja tako mehanskih kot tudi elektronskih ur ter vodotesnosti.
Leta 2000 sem opravil mojstrski izpit. Diploma skupaj s certifikati o vsakoletnem strokovnem usposabljanju v Švici, me vedno znova opozarja, da sem svoje mladostne sanje uresničil. Predvsem pa mi to vsak dan znova govore moje prijateljice ure – ti majhni, natančni, vedno znova izpopolnjevani čudeži, ki nam vztrajno kažejo čas.

Certifikati o zagotavljanju kakovosti